Ondernemingsrecht

>>Ondernemingsrecht

Als ondernemer of directeur groot aandeelhouder heb je te maken met verschillende zaken tussen jou en een B.V. Als eerst een managementovereenkomst. Deze overeenkomst legt de rechten en verplichtingen vast voor de directeur, aandeelhouders en de B.V. Wat is nou van belang bij een managementovereenkomst. Onze ervaren juristen hebben dit voorbeeld overkomst zorgvuldig opgesteld met up-to-date regels en wetgeving.

Verder is een rekening-courantovereenkomst vaak ook van belang. In deze overeenkomst  wordt er schriftelijk een basis gelegd voor het verrekenen van onderlinge transacties tussen een aandeelhouder en een B.V. Deze basis wordt op een simpele juridische manier beschreven en laat zien wat de afspraken zijn over de rekeningcourant. Ook komt er in ondernemingsrecht een rekening-courant voor gelieerde onderneming voor.

 

Ondernemingsovereenkomst zijn schriftelijk overeenkomsten tussen de ondernemers en ondernemingsraad van een B.V.. Hierin worden wettelijke bevoegdheden beschreven. Hieronder kunt u voorbeeldovereenkomsten vinden van managementovereenkomst, rekening courant DGA/holding en rekening courant gelieerde ondernemingen.